Potesokker til Hund

Hvorfor bruke potesokker?

hundepoter

Bruk av potesokk handler først og fremst om å beskytte hundens poter. Det kan være mot kulde eller varme, mot veisalt, såre poter og slitasje. Men også som beskyttelse ved allerede oppståtte skader som en avrevet klo eller kutt og sårskader. I tillegg er det svært bra å ha med å lengre turer om hunden skulle få en skade på poten. Potesokker bør være en like naturlig del av et førstehjelpsskrin som kompresser og bandasje.

Generelt om bruk av potesokker

hvorfor bruke potesokker artikkel

Børst hunden poter fri for smuss og grus eller snø før du tar på potesokken. Sokken kan brukes på begge sider slik at du får dobbel slitasjetid utav hver sokk. Går det imidlertid hull på sokken er det viktig å erstatte den med ny slik at det ikke kan trenge inn grus ellers snø som kan gi gnagsår.

Hundesokker beskytter mot kulde

Ikke alle hunder fryser på potene når det blir minusgrader, men frost, snø og skare kan gi såre tredeputer. Kulde gir også tørrere puter som da mer utsatt for sprekkdannelser og sår. Snø smelter og iser mellom tærne og klabber i pelsen. Dette er svært ubehagelig for hunden og jo mer den slikker for å få bort klabbene, jo mer iser det.

En varm potesokk beskytter også mot den fysiske kulden. Når du ser hunden kvier seg for å sette ned potene er det på tide å få på den sokkene. Er det slapseføre er det lurt med en nylonsokk, mens en fleece sokk er behagelig når det er barfrost.

Varm asfalt kan være smertefullt for hunden

varm asfalt for hundepoter

Varm asfalt skrives det ofte om, og klarer du ikke å holde hånden din nede på asfalten noen sekunder vil det også plage hunden. Det kan i beste fall være ubehagelig, i verste fall gi brannskader.  Men glovarm sand og svaberg er heller ikke godt for hunden poter. Potesokken beskytter mot varme overflater.

Beskytt hundepotene mot veisalt

Veisalt kan virke etsende på hundens poter. Har du gått i områder hvor det saltes er det lurt å skylle hundens poter godt når man kommer hjem. Potesokker vil også beskytte mot veisalt og forhindrer dermed såre poter.

Hvordan forebygge skader på hundepoter

Seleverkstedet_tilbehør_hundeutstyr_kategori

Hold potene velstelt, klipp overflødig pels mellom tredeputene og klipp klør regelmessig. Lange klør er skadelig for hunden ganglag og kan føre til feil i potestillingen. Den vil lettere kunne feste seg i sprekker og rive av kloen som er svært smertefullt.

En god potesalve vil tilføre fett og hjelpe også mot tørr hund. Tredeputen kan få sprekker om huden ikke er myk, smidig og sterk.

Se potesokker fra Seleverkstedet

Potesokker nettbutikk seleverkstedet