Seleverkstedet combiflex trekksele til hund

Combiflex-selen fra Seleverkstedet

COMBIFLEX-selen (tidligere kalt dragsele) er en sele som har overtatt etter den tradisjonelle komteselen. Den er både lettere, billigere og bedre som trekksele til nordisk forspenning i drag (to-punkts feste), til linekjøring med glidehanefot (ett-punkts feste) og som hovedsele med bruk av pinnebaksele til kjettingtrekk. Selen er også ypperlig som sporsele.
 
Seleverkstedet konstruerte denne selemodellen i 1982 og har hatt denne som hovedsele siden. Halsen skal som på alle seletyper være trang. På denne selemodellen er trykket jevnt fordelt på hele selehalsen. Det er også viktig at trekkringen og halsen er balansert i forhold til hverandre.
 
Fri bevegelse
Det vil si at hunden kan fritt bevege hodet opp, ned og til siden når den løper. En dårlig balansert sele trekker hundens hode oppover når hunden vil ned med hodet i trekkfasen. Dette resulterer i at selehalsen klemmer på luftrøreret og hindrer oksygentilførselen.
 
Fri lufttilførsel
Denne balansen av selehalsen sørger for at hunden får frie luftveier når den arbeider. Balansen stilles med reguleringsspenna på overbandet. Dermed oppnår du at halsen ligger på rett sted uansett om trekket vinkler opp eller ned. Selehalsen skal vinkles godt nedover når hunden skal jobbe tungt med kjettingtrekk.
 
Combiflex-selen er helpolstret. Den leveres med glidehanefot som standard. En hanefot for sele forbinder ringene på siden til et trekkpunkt bak på ryggen. Her sklir kroken eller seleløkka fram og tilbake uten å ta med seg selen over til siden når hunden går skeivt.
 
Pinnebaksele
Pinnebakselen er den delen du kobler i trekkringene på Combiflex-selen. Denne er lik bakenden på en weightpullsele og en pinnesele for sledehunder. Hensikten med denne er å få trekket så lavt som mulig samtidig som pinnen holder sidebåndene vekk fra hundens bakbein. Med denne typen sele yter hunden større kraft i trekklina fordi den bruker større del av kroppen som brekkstang over trekkpunktet. Jo høyere trekkpunktet er desto mindre kroppsmasse har hunden å legge på.

Combiflex er ikke i salg for øyeblikket