Potesokker til hund

Hvorfor bruge potesokker?

hundepoter

Brugen af potesokker handler først og fremmest om at beskytte hundens poter. Det kan være mod kulde eller varme, mod vejsalt, ømme poter og slid. Men også som beskyttelse mod skader, der allerede er sket, såsom en revet klo eller snitsår og sår. Derudover er det rigtig godt med længere gåture, hvis hunden skulle få en skade på poten. Potesokker skal være en lige så naturlig del af et førstehjælpssæt som kompresser og bandager.

Generelt om brugen af potesokker

hvorfor bruge potesokker artikel

Børst din hunds poter fri for snavs og grus eller sne, inden du tager potesokken på. Strømpen kan bruges på begge sider, så du får dobbelt slidtid ud af hver strømpe. Men hvis der er hul i strømpen, er det vigtigt at udskifte den med en ny, så grus ikke kan trænge ind ellers kan sne give gnav.

Hundesokker beskytter mod kulde

Det er ikke alle hunde, der fryser på poterne, når det bliver minusgrader, men frost, sne og skorpe kan give ømme trædepuder. Kulde giver også tørrere puder, som så er mere tilbøjelige til revnedannelse og sår. Sne smelter og is mellem tæerne og klapperne i pelsen. Dette er meget ubehageligt for hunden og jo mere den slikker for at komme af med kløerne, jo mere fryser den.

En varm potesok beskytter også mod den fysiske kulde. Når du ser hunden tøve med at lægge poterne ned, er det tid til at få de sokker på. Er det glat, kan det anbefales at bruge en nylonsok, mens en fleecestrømpe er behagelig, når det er barfrost.

Varm asfalt kan være smertefuldt for hunden

varm asfalt til hundepoter

Der bliver ofte skrevet om varm asfalt, og kan man ikke holde hånden på asfalten i nogle sekunder, vil det også genere hunden. Det kan i bedste fald være ubehageligt og i værste fald forårsage forbrændinger. Men varmt sand og kampesten er heller ikke godt for hundepoter. Potesokken beskytter mod varme overflader.

Beskyt din hunds poter mod vejsalt

Vejsalt kan virke ætsende på hundens poter. Har du gået i områder, hvor der er saltet, er det en god idé at skylle hundens poter godt, når du kommer hjem. Potesokker vil også beskytte mod vejsalt og dermed forhindre ømme poter.

Sådan forhindrer du skader på hundepoter

Seleverkstedet_til Tilbehør_hundeudstyr_kategori

Hold dine poter velplejet, klip overskydende pels mellem trædepuderne og klip kløer jævnligt. Lang Kløer er skadelige for hundens gang og kan føre til fejl i potestillingen. Det vil nemmere kunne sætte sig fast på revner og rive kloen af hvilket er meget smertefuld.

En god potesalve vil tilføre fedt og også hjælpe mod tørre hunde. Fodpuden kan revne, hvis huden ikke er blød, smidig og stærk.

Se potesokker fra Seleverkstedet

Potestrømper netbutik seleværksted