Kaikki kavioista – kirjoittanut Jan Renertsen

Artikkeli kaviosta

Mitä sana halkeama tarkoittaa?

Hevosten tavoin koiria on käytetty kantamaan erilaisia tavaroita sekä vetämällä että kantamalla selässään. Ehkä sana on otettu sanasta “hevosen kavio? Se on jaettu (halkaistu) kahteen yhtä suureen osaan, yksi eläimen kummallekin puolelle. Englanti käyttää sanaa “reppu koirille” ja saksalaiset “Rucksack für Hunde”. Vasta viime aikoina löytyy mainintoja siitä, että koirat kantavat tavaroita selässään, ja sitten se liittyy lähinnä ulkoiluvälineisiin. Henkilökohtaisesti käytän sanaa “kavio” isoista pusseista, joihin mahtuu paljon, ja kantokasseista pienistä, joihin mahtuu vähän, koiran koosta riippuen.

Mistä osista kavio koostuu?

pilkottu
 • Rintahihna
 • Etumainen vatsan maaperä
 • Takavatsan maaperä
 • Liukuva
 • Hevereim
 • Sivulaukut

Miten päätät kuinka iso kavio koirallasi tulisi olla?

Halkaisu koiran kanssa 2022

Yleissääntönä voidaan sanoa, että kavioiden tulee ulottua koiran kyynärpäihin asti (koiran etujalkojen näkyvä ylempi nivel). Tämä on erityisen tärkeää lyhyille koirille, jotta kavio ei osu niin paljon kantoon, kiviin, pensaisiin ja pensaisiin. Jos koiran koko on 2 koon välillä, koiran omistajan tulee harkita, tarvitseeko hän suurimman mahdollisen pakkaustilavuuden. Jos ei, käy ilmi, että useimmat ihmiset ovat tyytyväisimpiä valitessaan pienimmän koon. Kokoa valitaksesi tarvitset mitat koiran kyynärpäästä selän yli ja alas kyynärpäähän toisella puolella.

Mitä koiria voidaan käyttää kavioiden kantamiseen?

Sorkka_pienelle_koiralle

Itse asiassa kaikki. Alun perin kaikilla koiraroduilla on menneisyys “työeläiminä”, jotka ovat täyttäneet tehtävänsä ihmisryhmälle. Ne ovat siis tarpeeksi vahvoja ja kestäviä sekä vetääkseen että kantaakseen sarjoja kokoonsa nähden. Velvollisuutemme on ylläpitää heidän fysiologista kapasiteettiaan antamalla heille mielekkäitä tehtäviä. Ja yksi tehtävistä voi olla antaa heidän kantaa.

Kuinka vanha koiran tulee olla, kun aloitamme kavioharjoittelun?

Kløv_hund_akita_Seleverkstedet

Voimme jakaa tämän kysymyksen 2 osaan. Yksi on henkinen, että koiran pitäisi tottua siihen, että hänellä on jotain selässä tietyn ajan kuluessa. Jokaisella, joka työskentelee koiranpennun ja nuoren koiran kanssa alusta alkaen ja totuttaa ne kaulapannoihin, valjaisiin, kynsien kehyksiin, peitteisiin ja vastaaviin, ei ole ongelmaa laittaa kavikkaa koiran selkään, kun se on tarpeeksi vanha kantamisen fyysiseen haasteeseen. kavio, jossa on paino. Tyhjä kavio ei ole iso muu kuin rengas. Tyhjä kavio keskikokoiselle koiralle, painaa hieman yli 1 kg. Toinen osa on fyysinen, kavion kantaminen selässä tietyn ajan ja matkan ajan – se vaatii fyysistä kapasiteettia, jota tulee harjoitella ajan mittaan pienin askelin. Koira ei ole valmis kantamaan kaviota painolla vain siksi, että se on saavuttanut erityisen iän. Koiran aktiivisuus pennusta lähtien on hyvä valmistautuminen siihen, mihin koiraa koulutetaan kypsyessään. Kun sain ensimmäisen koirani vuonna 1975, grönlannin, minulle sanottiin toistuvasti, että en saa kuormata sitä kaviolla tai valjailla ennen kuin se on 2-vuotias. Se, mitä aioin tehdä koiran kanssa ennen sitä, ei tullut kysymykseen. Tänään tiedämme paremmin. Valmistautuminen hyvän työkoiran saamiseen alkaa jo pentuvaiheessa monipuolisella toiminnassa. Toiminnan tulee olla suhteessa koiran fyysiseen kehitykseen. Harjoittelu kaviolla tulee olla positiivista ja tapahtua lyhyin väliajoin hitaasti etenemällä. Käytä koirassa aina hihnaa koulutuksen aikana.

Hyvää koiran kesäaktivointia

Seleverkstedet_kløv_togo_kvalitet

Sorkkaharjoittelu ja kaviokävelyt ovat tervetulleita aktiviteetteja rajoitusaikana. Tämä on matalan tai keskitason intensiteetin harjoitus, jossa painotetaan voimaharjoittelua, josta hyötyvät sekä vanhat että nuoret koirat. Intensiteettiä lisää käveleminen mäkisessä ja jylhässä maastossa.

Miten pakkaamme kavion?

Pakkaamme laitteet aina erikokoisiin vedenpitäviin pakkauspusseihin. Koira tykkää kahlata vedessä ja makuulle jäähtyäkseen. Raskaimmat tulee pakata mahdollisimman alas ja mahdollisimman pitkälle eteenpäin ja mahdollisimman kauas koiraa kohti. Tämä on siksi, että kavion on oltava vakaasti koiran päällä. Vain oikea kavion pakkaus voi luoda vakautta. Vältä teräviä reunoja koiraa kohti. Kun olet lopettanut kavioiden pakkaamisen, anna koiran liikkua hieman ja katso, onko kavio suora. Jos se ei ole tasapainossa, voit laittaa sen ulkopuolelle pienen kiven tasapainon luomiseksi. Jos vasemmassa pussissa on kilo ja oikeassa pussissa kilo, ei ole varmaa, että kavio on tasapainossa (voima x käsi)

Mitä yleensä pakkaat kavioon:

 • Sukat koiralle
 • Ensiapu – elastinen side
 • Joitakin vaatteita
 • Koiran ruoka

Kuinka paljon koira voi kantaa?

Valitettavasti en voi vastata tähän konkreettisesti, koska siinä on niin monia elementtejä. Muutama vuosi sitten monet olisivat vastanneet “jopa puolet koiran painosta”. Tämä tarkoittaisi, että 30-kiloisen koiran pitäisi pystyä kantamaan jopa 15kg – ja se voisi tehdä tasaisella alustalla todennäköisesti 10-12 metriä painonvetoa vastaavan matkan, jossa ennätys on 5,8 tonnia kiskoilla samalla etäisyydellä. Useita vuosia sitten Kanadan ratsastuspoliisi teki tutkimuksen siitä, kuinka paljon hevonen voisi kantaa yhteensä päivämarssilla – ja se oli jopa 20 % hevosen painosta. Tätä suositellaan myös koirille, mutta edellyttäen, että koira on henkisesti ja fyysisesti koulutettu kantamaan tätä painoa. Matkaa suunnitellessa meidän on pohdittava seuraavia asioita: Kuinka pitkälle meidän pitäisi mennä? (etäisyys, nopeus, vaiheet) taukoja? (kastelu, naposteltava) Millainen on maasto? (paljon ylös ja alas) Millainen pinta on (kivinen, tasainen) Lämpötila (lämpö, kylmä) Opi lukemaan koiran liikkeitä ja katsomaan kuinka se liikkuu maastossa. Pitkillä ja vaativilla kävelyillä pidä kirjaa koirasi sykkeestä.

 • Kuinka pitkälle meidän pitäisi mennä? (etäisyys, nopeus, vaiheet)
 • taukoja? (kastelu, naposteltava)
 • Millainen on maasto? (paljon ylös ja alas)
 • Millainen pinta on (kivinen, tasainen)
 • Lämpötila (lämpö, kylmä)
 • Opi lukemaan koiran liikkeitä
 • Katso kuinka se liikkuu maastossa.
 • Pitkillä ja vaativilla lenkeillä seuraa koiran sykettä.

Mitä hyötyä on koiran kuormaamisesta kaviolla?

Kløv_Seleverkstedet_togo

Ensinnäkin vahva selkä. Ja koska kavioiden tulee enimmäkseen kuormittaa koiran etuosaa, kuormitetaan olkapään, olkavarren, kyynärpään ja ranteen ympärillä olevia lihaksia. Nämä lihakset ovat erityisen tärkeitä kaikissa koiran ulkoiluissa. Näiden vahvistamiseksi on tärkeää kävellä kohtuullisella painolla epätasaisessa maastossa. Se parantaa erityisesti tukilihaksia.

Lue Togon rotko Seleverkstedetistä

Lue Togon apilan pitkäaikaiset testit

Lue kavion pakkaamisesta

OSTA TOGO KLØV