Pennusta aikuiseksi koiraksi

Jos sinulla on talossa uusi pentu tai nuori koira, toivomme löytävämme täältä jotain hyödyllistä. Kaikki koirat käyvät läpi kehitysvaiheet elämänsä alussa, mutta on tärkeää tiedostaa, että rotujen välillä on suuria eroja.

Jaksojen pituuden, niiden alkamisajan ja niiden kokemisen välillä on vaihtelua. Lisäksi rodun sisällä voi olla yksilöllisiä eroja sukupuolten välillä. Joten tämän perusteella vaiheita ei voida nähdä eräänlaisena päätelmänä kaikille koirille, vaan vain mallina.

Jakso 1: 0-2 viikkoa

Pentu tulee maailmaan avuttomana kuin monet meistä kotieläinlajit. Se ei näe tai kuule, ei voi kävellä. Eikä myöskään tee pois ilman äidin apua. Narttu stimuloi suoliston toimintaa nuolemalla niitä vatsaan. tästä huolimatta sen pitäisi 8 viikon sisällä yli kymmenkertaistua ruumiinpainosta ja olla valmis kohtaamaan haasteita laajemmassa maailmassa. Vastasyntyneen pennun spontaanit liikkeet ovat vähäisiä ja sitä on kannustettava ottamaan hänen ensimmäiset hengityksensä.

Koko pennun elämää ensimmäistä kertaa ohjaavat leskirefleksit. Jotkut nämä refleksit häviävät vähitellen, kun pentu tulee tietoisemmaksi suhteessa elämään, kun taas muut vahvistuvat pennun kasvaessa.

Syntyessään pennulla on refleksi, jonka avulla se voi orientoitua narttua vastaan lämmönlähteenä. Kun pentua nuolee päähän tai selkään, se liikkuu nuoleja vastaan. Pää liikkuu sitten nopeasti puolelta toiselle. Jotta se löytää tiensä emon ja tuttien luo.

Syntyessään pennulla on vähän kykyä säädellä ruumiinlämpöä ja se on täysin riippuvainen nartun ja pentueen lämmöstä. Tämä kyky laajenee vähitellen.

Jakso 2: 2-3 viikkoa

Pentu avaa silmänsä + – 10 päivän kohdalla. Näöntarkkuus kehittyy vähitellen ja yksi oletetaan, että näkö ei ole täysin kehittynyt ennen kuin pentu on muutaman kuukauden ikäinen.

Noin kahden viikon ikäinen pentu alkaa kävellä.

Vastasyntyneen pennun korvakäytävä on täysin tukossa, ääntä ei ulotu tärykalvot. Se on tiheä kudos, joka pitää korvakäytävän taitokset yhdessä. Vähitellen tämä kudos alkaa kadota ja korvakäytävä avautuu klo 10-14 päivää. 19 päivän iässä se alkaa säikähtää äänestä.

Jakso 3: 3-5 viikkoa

Kohokuviointivaihe on sosiaalistumisjakson alku, joka kestää rodusta riippuen 16 + 20 viikkoon asti. Se, mitä pentu kokee tänä aikana, hyvässä tai pahassa, on tärkeää hänen loppuelämänsä ajan.

Vain noin 25 päivän kuluttua hermosto on kehittynyt niin paljon, että pennut osaa orientoitua visuaalisiin ja ääniärsykkeisiin.

Pentua tulee käsitellä rauhallisesti ja varovasti mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ihmiset. Näin se tottuu siihen, että se on turvallista ja hyvää ja helpompaa olla yhteydessä erilaisiin ihmisiin myöhemmin elämässä.

Pennut syntyvät uteliaina, mutta 3-5 viikon iästä pikkuhiljaa tulee skeptisemmäksi edistämiseen, joten on tärkeää, että se kohtaa ihmisiä, jotka tulossa käymään. Ja mitä erilaisempi sekä sukupuolen että iän suhteen, se on helpompaa jotta pentu luottaisi tulevaisuuteen kaikissa kohtaamisissa. Koska pentu ei havaitsee yksityiskohtia, mutta muoto ja liikkeet on tärkeää, että se tulee tutuksi lapset varhain, koska se näkee heidät eri tavalla kuin aikuiset.

Jakso 4: 5-8 viikkoa

Pentu on luonnostaan utelias ja sen on opittava mikä on turvallista ja mikä on vaarallinen. Siinä on kaksi ristiriitaiset tunteet, halu tutkia samalla kun pelkäät sitä tuntematon.

Tänä aikana uteliaisuus on suurempi kuin pelko ja siksi on tärkeää, että se pääsee tutkimaan uusia asioita turvallisessa ympäristössä. Kasvattajan tahdon mukaan se tottuu kodin päivittäisiin ääniin, kuten TV, pölynimuri, keittiökoneet, astianpesukone jne. Sitä voidaan käyttää erilaisilla pinnoilla, kuten matot, lankut, sora, ruohoa ja jopa lunta, jos kausi sen sallii.

Leikkimällä pentueiden ja muiden lauman koirien kanssa se oppii Säädä, kuinka kovaa se voi purra, vaikka kestää jonkin aikaa ennen kuin se täyttyy valvoa tätä.

Jakso 5: 8-12 viikkoa

Noin 8-12 viikon iässä pentu on valmis tapaamaan uutta kotiaan ja tähän liittyvä rakenneuudistus. Sosialisointiajasta on jäljellä noin puolet, joten käytä viisaita ja ole kärsivällinen. Pentu on utelias ja vastaanottavainen muulle näyttökertoja, ja kohdennettu oppiminen on mahdollista aloittaa. Koska yksinkertaiset käytökset, taidot ja säännöt. Muun muassa tästä voisi tulla olohuone.

Koska se on vasta 8 viikkoa, pentu on tullut uuteen perheeseensä on tärkeää käyttää loppu sosialisointijakso hyvin valmistautumiseen se elämästä, jonka se haluaa aikuisena. Ei vähiten hyvässä valokeilassa suhdetta. Se muodostaa nopeasti yhteyden uuteen omistajaan ja sen on sopeuduttava elämään uusi perhe.

On myös tärkeää jatkaa kasvattajan kanssa alkanut työ uusien asioiden kokemiseksi. Se tulee ajamaan, olla kaupunkikuvassa katsomassa autoja, asuntovaunuja, mopoja jne. Mutta yhtä tärkeä asia kaupunkikoira, joka lähtee katsomaan kylän elämää ja kotieläimiä.

Monet tulkitsevat sosialisaatiota että koiran tulee tervehtiä mahdollisimman montaa koiraa tänä aikana. Se on väärin ja tärkeää että harvat koirat, joiden kanssa sen pitäisi olla tekemisissä, ovat turvallisia koiria, joilla on hyvä kieli. Sosialisointi tarkoittaa sitä, että pennun täytyy kokea monia erilaisia tilanteita ja se voi kokea Mukava nähdä muita koiria, mutta kaikkia ei tarvitse tervehtiä.

Pennut tarvitsevat paljon unta, eikä pitäisikään on häiriintynyt nukkuessaan. Sekä lasten että aikuisten tulee kunnioittaa sitä, että sillä on tarpeita rauhan puolesta ja tarvitsevat oman pyhäkönsä. Harjoittelu ja leikki tapahtuvat hyvin lyhyessä ajassa istuntoja tänä aikana. Usein häiriintynyt koiranpentu kehittyy helpommin stressiä ja heidän on vaikeampi rauhoittua myöhemmin elämässä.

Jakso 6: 12-20 viikkoa

Kun pentu on noin 12-20 viikon ikäinen, prosessi alkaa seksuaalinen kypsyminen tapahtuu. Pentu alkaa olla fyysisesti kypsempi ja sitä kautta kypsempi myös sukupuolihormonien tuotanto alkaa. Tämä vaikuttaa molempiin fyysisesti ja pennun henkinen ilme, ja ero urosten ja naaraiden välillä tulla selvemmäksi. Tässä vaiheessa pentu on puolikypsä. Tässä se on On tärkeää pitää mielessä, että hormonien muutos luo pennussa uusia tunteita samalla kun olemassa olevat tunteet vahvistuvat. Siksi on tärkeää olla kiinnitä huomiota ja kiinnitä huomiota pentuun. Se voi osoittaa positiivisia tunteita lisääntyneenä yhteistyöhalu ja itseluottamus, leikki, uteliaisuus ja sosiaaliset ominaisuudet, mutta pentu voi myös osoittaa lisääntynyttä aggressiota, epävarmuutta ja vähemmän itseluottamusta molempia kohtaan ihmisiä ja eläimiä.

Tänä aikana monet kokevat, että pentu näkee “haamuja” ja ilmestyy ohi että pentu osoittaa pelkoa ja aggressiota esineitä kohtaan, joihin se ei ole aiemmin reagoinut päällä. Kun tällaisia tilanteita ilmenee, on tärkeää antaa koiran reagoida mahdollisimman paljon esimerkiksi lähestyt esinettä ja haistat sen havaitaksesi, ettei se ole sitä on vaarallinen. Jos pennun ei anneta reagoida, voi esiintyä käyttäytymisongelmia myöhemmin elämässä. Jos koira pelkää, vetäydy rauhallisesti ja anna sille aikaa tutkia omaan tahtiisi. Jos työnnät koiraa eteenpäin, se voi pelätä tätä paljon pidemmän aikaa.

Tämän ajanjakson lopussa, noin 20 viikon kuluttua, sosialisointiikkuna sulkeutuu ja on tärkeää, että pennulle jää monia positiivisia kokemuksia ympäristöstä sen täytyy toimia aikuisena.

Jakso 7: 8-11 kuukautta

Seksuaalinen kypsyminen tapahtuu, kun pentu on noin 8-11 kuukauden ikäinen ja koira on sukukypsä, silloin se pystyy lisääntymään. Tämä jakso luonnehditaan pennun teini-ikään ja se voi olla koiranpennulle vaikeaa.

Koiranpentu kehittyy tänä aikana valtavasti sekä fyysisesti että henkisesti. Tämä vaikuttaa muun muassa koiran yleiseen käyttäytymiseen ja oppimiskykyyn. SISÄÄN Tänä aikana on vaikeaa kokea, että pentu unohtaa menneisyyden ovat oppineet, että sääntöjä rikotaan ja käskyjä ei noudateta.

Siksi tämä ajanjakso voi olla myös vaikea ja haastava omistajalle, Mutta on tärkeää pysyä keskittyneenä hyvän suhteen ylläpitämiseen eikä sellaisen luomiseen konflikti, joka voi vähentää halukkuutta yhteistyöhön myöhemmässä elämässä. Tänä aikana tulee koira fyysisesti kypsä.

Jakso 8: 17-22 kuukautta

Viimeinen jakso tapahtuu koiran ollessa noin 17-22 kuukauden ikäinen. Nyt koira muuttuu nuoresta aikuiseksi yksilöksi. Koiran persoonallisuus, ominaisuudet, ilmeet ja mieltymykset vakautuvat. Jotkut koirat voivat myös käyttäytyä kapinallisesti tänä aikana ja olla haastavia. Vanhat kokemukset voivat myös ilmaista uudelleen sekä lisääntynyt pelko ja aggressio. Muut koirat voivat käydä läpi tämän ajanjakson ilman käyttäytymishaasteita.