Tassunsukat koiralle

Miksi käyttää tassusukkia?

koiran tassut

Tassulisukkien käytössä on ennen kaikkea koiran tassujen suojaaminen. Se voi olla kylmää tai lämpöä vastaan, tiesuolaa, kipeitä tassuja ja kulumista vastaan. Mutta myös suojana jo tapahtuneilta vaurioilta, kuten repeytyneiltä kynsiltä tai viiltoilta ja haavoilta. Lisäksi on erittäin hyvä tehdä pidempiä kävelylenkkejä, jos koira saa vamman tassuun. Tassusukkien tulee olla yhtä luonnollinen osa ensiapulaukkua kuin kompressit ja siteet.

Yleisesti tassujen käytöstä

miksi käyttää tassusukkia -artikkelia

Harjaa koirasi käpälät puhtaaksi liasta, sorasta tai lumesta ennen tassun sukan pukemista. Sukkaa voidaan käyttää molemmin puolin, jolloin saat kaksinkertaisen kulumisajan jokaisesta sukasta. Jos sukassa on kuitenkin reikä, on tärkeää vaihtaa se uuteen, jotta sora ei pääse tunkeutumaan, muuten lumi voi aiheuttaa hankausta.

Koiran sukat suojaavat kylmältä

Kaikki koirat eivät jäädy tassuilleen miinusasteiden tullessa, mutta pakkanen, lumi ja kuori voivat aiheuttaa jalkapehmusteita. Kylmä antaa myös kuivempia tyynyjä, jotka ovat alttiimpia halkeamien muodostumiselle ja haavoille. Lumi sulaa ja jäät varpaiden välissä ja turkin läpäissä. Tämä on erittäin epämiellyttävää koiralle, ja mitä enemmän se nuolee päästäkseen eroon kynsistä, sitä enemmän se jäätyy.

Lämmin tassunsukka suojaa myös fyysiseltä kylmältä. Kun näet, että koira ei halua laskea tassujaan, on aika pukea sukat jalkaan. Jos on liukasta, kannattaa käyttää nylon-sukkaa, kun taas fleece-sukka on mukava, kun on pakkasta.

Kuuma asfaltti voi olla koiralle tuskallista

kuuma asfaltti koiran tassuille

Kuuma asfaltti kirjoitetaan usein uudelleen, ja jos et voi pitää kättäsi asfaltilla muutaman sekunnin ajan, se häiritsee myös koiraa. Se voi olla parhaimmillaan epämukavaa ja pahimmillaan aiheuttaa palovammoja. Mutta kuuma hiekka ja lohkareet eivät myöskään ole hyväksi koiran tassuille. Käpäläsukka suojaa kuumilta pinnoilta.

Suojaa koirasi tassut tiesuolalta

Tiesuola voi olla syövyttävää koiran tassuille. Jos olet kävellyt alueilla, joilla se on suolattu, on hyvä huuhdella koiran tassut hyvin kotiin tullessa. Tassusukat suojaavat myös tiesuolalta ja siten estävät tassujen kipeytymistä.

Kuinka estää koiran tassujen vaurioituminen

Seleverkstedet_til Accessories_dog equipment_category

Pidä tassuistasi kiinni hyvin hoidettu, leikkaa ylimääräinen turkki jalkatyynyjen välistä ja leikkaa kynnet säännöllisesti. Pitkä Kynnet ovat haitallisia koiran kävelylle ja voivat johtaa virheisiin tassun asennossa. Se pystyy helpommin kiinnittymään halkeamiin ja repimään irti kynnen, joka on erittäin tuskallista.

Hyvä tassuvoide lisää rasvaa ja auttaa myös kuiviin koiriin. Jalkatyyny voi halkeilla, jos iho ei ole pehmeä, joustava ja vahva.

Katso Seleverkstedetin tassusukat

Tassunsukat verkkokaupan valjaiden työpaja