Strumpor för hund

Varför hundstrumpor?

hundtassar

Användningen av hundstrumpor handlar först och främst om att skydda hundens tassar. Det kan vara mot kyla eller värme, mot vägsalt, ömma tassar och slitage. Men också som skydd för skador som hunden redan har, som till exempel en trasig klo eller sår. Dessutom är det väldigt bra att ha med hundstrumpor under längre promenader om hunden skulle få en skada på tassen. Hundstrumpor ska vara en lika naturlig del av ett första hjälpen-kit som kompresser och bandage.

Allmänt om användningen av hundstrumpor

varför använda tassstrumpor artikel

Borsta din hunds tassar fria från smuts och grus eller snö innan du tar på hundstrumpan. Strumpan kan användas på alla tassar så att du får jämn slitage på alla strumpor. Men om det blir hål i en strumpa är det viktigt att byta ut den mot ett ny så att inte snö, grus eller annat smått kan tränga in och orsaka skav.

Hundstrumpor skyddar mot kyla

Alla hundar fryser inte om tassarna när det blir minusgrader, men frost, snö och is kan ge ömma trampdynor. Kyla ger även torrare trampdynor som då är mer benägna att spricka och få sår. Snö smälter och kyler ner mellan tårna och på huden under pälsen. Detta är väldigt obehagligt för hunden och ju mer den slickar för att bli av med det, desto mer fryser den.

En varm hundstrumpa skyddar även mot den fysiska kylan. När du ser att hunden är ovillig att sätta ner tassarna är det dags att ta på sockorna. Om det är halt är det lämpligt att använda en nylonstrumpa, medan en fleecestrumpa är skön när det är barfrost.

Varm asfalt kan vara smärtsamt för hunden

varm asfalt för hundtassar

Varm asfalt skrivs det ofta om och kan man inte hålla handen på asfalten i några sekunder så är det även obekvämt för hunden. Det kan i bästa fall vara obehagligt, i värsta fall orsaka brännskador. Varm sand och stenblock är inte heller bra för hundtassar. Hundstrumpor skyddar mot heta ytor.

Skydda din hunds tassar från vägsalt

Vägsalt kan vara frätande för hundens tassar. Har du gått i ett område där det är saltat är det bra att skölja hundens tassar väl när ni kommer hem. Hundstrumpor skyddar mot vägsalt och på så sätt motverkar ömma tassar.

Hur man förebygger skador på hundtassar

Seleverkstedet_til Tillbehör_hundutrustningskategori

Håll hundens tassar välvårdad, klipp överflödig päls mellan trampdynorna och klipp klor regelbundet. Långa klor är skadliga för hundens gång och kan leda till fel i tassläget. De kommer lättare kunna fastna i sprickor och slita av klon vilket är väldigt smärtsam.

En bra tassalva tillför fett och hjälper även torra hundar. Trampdynor kan spricka om huden inte är mjuk, smidig och stark.

Läs om hundstrumpor från Seleverkstedet

Paw strumpor webbutik sele verkstad